Configurație PC Gaming de 2000 Lei

Postat de

Andrei Cebotari
ianuarie 9, 2022
502 Vizualizări
Procesor Recomandat

Procesor AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz

  • Socket: AM4
  • Serie: Ryzen 5 1000 Series
  • Nuclel: Pinnacle Ridge

Placa Video Recomandată

Placa video GIGABYTE GeForce GT 1030

  • Producator chipset: NVIDIA
  • Seria: GeForce GT 1000
  • Tehnologie de fabricatie: 14 nm

Placă de Bază Recomandată

Placa de baza ASUS PRIME A320M-K

  • Model chipset: A320
  • Procesoare suportate: AMD AM4 Socket for AMD Ryzen™/7th Generation A-series/Athlon™ Processors

Dacă cauți o modalitate rapidă de a asambla un calculator și ai un buget de numai 2000 de lei, acest articol îți va oferi o listă de cele mai rentabile componente ce poți să le folosești. De asemenea, vei primi câteva sfaturi utile despre cum să îți modernizezi calculatorul în caz că vei avea nevoie de mai multă putere și ce decizie să iei în privința la sistemul de operare. Astfel, echipa geekbrain.ro îți va demonstra cel mai bun calculator de 2000 de lei.

Acest calculator nu va fi cel mai puternic sau bun din lume, însă, dacă în prezent ai un laptop sau desktop ce nu poate rula majoritatea jocurilor preferate, acest calculator va fi o salvare pentru tine. Dacă optezi pentru componentele din lista de mai jos, configurația va fi aptă de a rula jocuri ca Valorant, Call of Duty, Apex Legends și Fortnite. În plus, acesta este fundamentul perfect pentru a construi un model mai puternic și modern cu timpul.

Configurație Calculator Gaming de 2000 RON

În comparație cu versiunea de 1500 de lei, acest buget ne permite să încadrăm și o placă video dedicată, ceea ce va spori considerabil puterea acestui calculator. Datorită acestui nou component, vei fi capabil să rulezi mai multe jocuri la setări grafice mai înalte. Componentele selectate în acest articol au un raport calitate-preț destul de rentabil, iar performanța acestora vă va permite să vă bucurați de gaming fără mari probleme de productivitate.

De asemenea, am selectat un calculator deja asamblat pentru cei ce nu au timp sau nu doresc să cumpere toate componentele aparte și apoi să le strângă într-un calculator de sine stătător. Acest calculator, din cauza faptului că este inclus în preț taxa pentru asamblare și conectarea tuturor componentelor, va fi mai slab ca cel pe care ți-l propunem noi.

Configuratie PC Gaming 3000 lei
Configurația este bazată pe procesorul celor de la AMD. Modelul AMD Ryzen 5 1600 AF lucrează perfect în tandem cu memoria Ram de tip DDR4 produsă de cei de la Patriot, modelul Vengeance LPX. Placa video MSI GeForce GT 730 vă va permite să rulați jocuri la setări mai avansate, iar SSD-ul cu o capacitate de 240 de Gb marca Kingston va fi perfect pentru stocarea unui volum mare de date.

Vezi prețul

Toate componentele vor fi conectate la placa de bază ASUS PRIME A320M-K. Unul dintre cele mai importante elemente ale aceste configurații este blocul de alimentare GIGABYTE P650B, 80+ Bronze, 650W.

Pentru cei ce nu găsesc componentele specificate mai sus, am elaborat o listă alternativă de componente ce, la un preț aproape la fel, pot demonstra aceeași productivitate. Procesorul Intel Core i3 10100F, în tandem cu placa video XFX Radeon RX 550, vor furniza o putere necesară pentru a rula majoritatea jocurilor. De asemenea, calculatorul este echipat cu un SSD de 240 de Gb, marca PNY. Placa de bază este furnizată de Gigabyte, modelul H410M H V3.

Prețul tuturor componentelor variază în dependență de magazinul și perioada în care le achiziționați, de aceea prețul total al calculatorului poate varia între 1900 și 2100 de lei.

Lista componentelor

Procesorul

AMD Ryzen 5 1600 a fost lansat la dat de 4 noiembrie 2017. Acesta este echipat cu 6 nuclee și 12 thread-uri și poate avea o viteză de până la 3.6 Ghz. Este recomandat ca acesta să fie folosit în tandem cu memorie Ram de tip DDR4 pentru a demonstra cea mai bună productivitate posibilă. Acest model de procesor poate fi găsit la un preț ce variază în jur de 500 de lei.

Vezi prețul

Placă video

Cel mai important component în cazul unui Pc pentru gaming, placa video cu care am echipat această configurație va fi capabilă de a rula majoritatea jocurilor prezente pe piață. Gigabyte Geforce Gt 1030 este perfectă pentru jocuri datorită tipului de memorie grafică folosită la construirea acesteia. Modelul acesta este dotat cu tehnologia DDR5 iar capacitatea totală a memoriei este de 2 Gb. Puteți găsi acest model la un preț ce variază între 500 și 530 de lei.

Vezi prețul

Memorie Ram

Memoria Ram este un component extrem de important fără de care procesorul nu va putea funcționa corect. Pentru această configurație am ales 8 Gb de memorie Ram marca Patriot. Modelul Signature Line Premium lucrează la o viteză de 2666 de mhz, ceea ce va permite procesorului să prelucreze mai repede informația. Acest component poate fi găsit la un preț ce variază în jur de 260 de lei.

Vezi prețul

Memorie internă

SSD-urile celor de la Kingston se slăvesc prin calitatea și longevitatea acestora. Modelul A400, care trebuie instalat în această configurație, are o viteză maximă de 500 mb/s la citirea datelor și 350 de mb/s la scrierea acestora. Capacitatea de 240 de Gb îți va permite să stochezi câteva jocuri destul de mari simultan, iar dacă nu ai destul spațiu, poți mereu adăuga un astfel de SSD. Prețul acestui model variază între 130 și 160 de lei.

Vezi prețul

Placa de bază

Placa de bază este un element extrem de important la construirea unui Pc. Fără de aceasta, celelalte componente nu ar fi putut interacționa, de aceea, la alegerea acesteia, trebuie mereu să ții cont de compatibilitatea fiecărui element. Modelul Prime A320M-K produs de cei de la Asus este varianta ideală pentru această configurație. Componentul poate fi găsit la un preț între 240 și 260 de lei.Vezi și: Cum să alegi o placă video

Vezi prețul

Bloc de alimentare

Cu o putere de 650 de W, blocul de alimentare fabricat de cei de la Gigabyte este capabil să alimenteze în întregime toate componentele din lista de mai sus și, de asemenea, este capabil să alimenteze o listă de componente mai puternice în cazul în care vă veți decide să modernizati acest calculator. Puteți găsi modelul P650B la un preț de aproximativ 300 de lei.

Vezi prețul

Ce jocuri poate rula această configurație?

În configurația propusă de noi, calculatorul asamblat va putea rula aproape toate jocurile ce au fost lansate recent pe piața de gaming. De la simple jocuri multiplayer până la proiectele ”Triple A”, vei putea savura toate titlurile. Pentru ca să înțelegi mai clar care jocuri pot fi rulate și la ce setări, ai aici o listă de proiecte ce este posibil de rulat.

  • La setări medii și joase: Assassin’s Creed : Odyssey, Far Cry 5, Hitman 3
  • La setări maxime : Fortnite, Apex Legends, PUBG

Pentru un calculator ce costă numai 2000 de lei, sunt niște rezultate destul de bune. Vei fi capabil să rulezi destul de confortabil aproape orice joc pe un monitor cu o rezoluție de 1080p. Pentru jocurile mai puternice vei fi nevoit să scazi nivelul setărilor însă jocurile multiplayer vor merge destul de bine cu un framerate rezonabil.

Această configurație nu este destul de puternică pentru cerințele tale? Vezi recomandarea noastră pentru o configurație de 3000 de lei. Dacă cauți o configurație la un buget mai mic, vezi configurația pentru un buget de 1500 lei.

Cum procedez cu sistemul de operare?

Această problemă urmărește majoritatea oamenilor ce vor să achiziționeze un calculator cu un buget mai mic. Sistemele de operare sunt extrem de scumpe pentru un buget de doar 2000 de lei, de aceea, există căi de a le primi mai ieftin sau chiar gratis.

În primul rând, poți încerca să cumperi o cheie de activare a Windowsului pe site-uri ca Ebay sau Amazon unde poți găsi acest produs la un preț cu mult mai jos decât pe site-ul oficial Microsoft. Această metodă este însă destul de riscantă deoarece, dacă cumperi un astfel de sistem de operare, nu primești nici un fel de garanție că este ceea ce trebuie.

O altă variantă posibilă este folosirea unui sistem de operare bazat pe Linux. Aceste sisteme sunt complet gratis, însă deseori sunt greu de folosit și nu pot rula unele jocuri moderne, de aceea este o variantă doar dacă știi că jocurile dorite vor merge pe acest sistem.

Cea mai bună variantă pentru un astfel de buget este să folosești versiunea gratis a Windows-ului până vei putea cumpăra o cheie de activare. Această versiunea nu va avea tot funcționalul unei versiuni activate, vei fi lipsit de posibilitatea de a personaliza și a modifica setările sistemului, în schimb, acesta îți va permite să folosești toate jocurile posibile fără nicio problemă.

Cum poți îmbunătăți această configurație de PC gaming de 2000 ron?

Avantajul acestui calculator este posibilitatea de a moderniza orice component ce, după părerea voastră, e partea slabă a calculatorului. În cazul în care nu vreți să urmați sfaturile ce vor urma în articol, trebuie să atenționăm faptul că, la alegerea componentelor noi, trebuie să luați în calcul dacă sunt compatibile cu acele componente vechi pe care le aveți deja, deoarece multe dintre ele nu vor putea lucra împreună.

În primul rând, dacă construiți un Pc doar pentru gaming, componentul ce trebuie să-l modernizați neapărat cu timpul este placa video. Pentru asta, puteți opta pentru un model mai nou și mai puternic ca MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP. După ce veți instala această placă video veți observa imediat calitatea și framerate-ul mai înalt în jocuri mai noi și grele de rulat.

O altă modernizare prielnică a acestui calculator ar fi instalarea unui procesor AMD RYZEN 5 3600X care este cu mult mai puternic decât cel ce este instalat acum. Acesta vă va permite să prelucrați o cantitate mai mare de date într-o perioadă mai mică de timp, de asemenea, va avea un impact enorm asupra procesului de gaming și a calității imaginilor.

În cazul în care vreți să faceți un upgrade la procesor, vă sfătuim să cumpărați încă 8 Gb de memorie Ram de la același producător. Astfel, veți permite noului procesor să lucreze la capacitatea lui maximă de procesare a informației, ceea ce vă va da un avantaj la gaming.

Concluzie

Acest articol demonstrează faptul că este posibil să asamblezi un calculator destul de rentabil și bun cu un buget de doar 2000 de lei, ceea ce pentru majoritatea gamerilor, este o veste extrem de bună. Deși acesta va fi în stare să ruleze majoritatea jocurilor moderne în prezent, va trebui să-l modernizați peste câțiva ani deoarece, industria fiind în continuu progres, jocurile nu vor mai fi atât de ușor de accesat.

Trebuie să înțelegeți faptul că acest calculator nu va fi în stare să ruleze toate jocurile la setări maxime sau ultra, ar fi imposibil să faci asta cu un buget de doar 2000 de lei. Scopul principal al acestui calculator este să îți dea posibilitatea de a savura însăți gameplay-ul și procesul de a juca, nu și calitatea imaginii sau a umbrelor.

Andrei Cebotari

Sunt un gamer cu o experiență de peste 15 ani. Am construit peste 30 calculatoare de gaming pentru mine ,dar și pentru prietenii mei, am schimbat câteva sute de componente de Pc și sunt, în prezent, proprietarul unui calculator de ultimă generație