Cel Mai Bun PC pentru CS:GO (Counter Strike: Global Offensive)

Postat de

Andrei Cebotari
ianuarie 9, 2022
623 Vizualizări
Cel Mai Bun

Dell Vostro 3888 MT

 • Model procesor: i7-10700F
 • Capacitate memorie: 8192 MB
 • Placa video dedicata: NVIDIA GeForce GT 730

Cea Mai Bună Valoare

Fujitsu ESPRIMO P5010

 • Model procesor: i5-10400
 • Capacitate memorie: 8192 MB
 • Placa video dedicata: Intel® UHD Graphics 630

Raport Preț-Calitate

Dell OptiPlex 3080 MT

 • Model procesor: i3-10100
 • Capacitate memorie: 8192 MB
 • Placa video dedicata: Intel® UHD Graphics 630

Este deja știut faptul că fiecare gamer cu o experiență de peste 2-3 ani știe și, deseori, joacă CS:Go. Este un joc extrem de popular atât pentru adolescenții cu o vârstă între 14-15 ani cât și pentru oameni deja formați sau chiar adulți în toată puterea cuvântului.

Există o mulțime de lucruri ce pot să te ajute să devii un jucător cât se poate de bun la CS:GO, de la practică până la talent. Fără un calculator însă nu vei fi capabil să rulezi acest joc și, prin extensie, nu vei putea juca cu prietenii sau singur.

În acest articol, echipa GeekBrain îți va da câteva sfaturi despre ce calculator trebuie să alegi ca să poți rula acest joc și, de asemenea, vom face un top 5 de cele mai potrivite calculatoare pentru acest joc.

Counter Strike: Global Offensive (CS: GO) – Cerințe de Sistem 

Counter Strike : Global Offensive nu este exact jocul ce are nevoie de un calculator extrem de puternic pentru a fi rulat. Dacă vrei să joci la un framerate confortabil de circa 50-60 de FPS, te vei putea încadra în 2000-3000 de lei, ceea ce, pentru un calculator ce trebuie să îndeplinească cerințe de gaming, este extrem de puțin.

Dacă însă ai nevoie ca calculatorul tău să poată demonstra un framerate mai mare ca acesta, situație în care se află toți jucătorii profesioniști și semi profesioniști, vei avea nevoie de un buget mai mare deoarece, bariera de 60-70 de FPS este mai greu de trecut. De asemenea, pentru asta vei avea nevoie de un monitor mai performant ce va putea suporta această cantitate de date vizuale.

În acest articol însă ne vom axa pe primul caz, un calculator de la 2000 până la 3000 de lei ce va fi capabil să dea dovadă de un framerate decent și de o calitate a imaginii bune. Pentru cei ce nu doresc să cumpere un calculator prebuilt am aici un link pentru configurația de calculator marca geekbrain.ro, o alegere cu mult mai ieftină și efectivă decât calculatoarele deja asamblate.

Top 5 Calculatoare pentru CS:GO

Acest rating îți va permite să alegi ce calculator vei avea nevoie. Fiecare PC va fi descris cât se poate de detaliat pentru ca fiecare cumpărător să fie în stare să înțeleagă ce fel de marfă cumpără. De asemenea, pentru fiecare produs în parte vei avea o listă de avantaje și dezavantaje ce vor ilustra cât se poate de clar calitatea, punctele slabe și punctele tari ale fiecărui PC în parte.

Dell Vostro 3888 MT

 

Modelul fabricat de cei de la Dell este varianta perfectă pentru a rula un CS:GO. Capacitatea acestuia îți va permite să joci Counter Strike la cele mai înalte setări ale graficii, un plus la acuratețea și capacitatea de a vedea cât mai repede inamicul. Acest calculator poate fi găsit la un preț ce variază între 4500 și 5000 de lei, ceea ce înseamnă că este un pic mai puternic decât calculatoarele ce întrunesc cerințele minime.

Vezi prețul

Cel mai mare avantaj al acestui calculator este faptul că, pe lângă CS:GO, vei putea încerca și alte jocuri ce îți vor aduce poate și mai multă plăcere decât cel pentru care ai achiziționat calculatorul de la bun început. Datorită plăcii video dedicate, acest calculator este cea mai bună variantă prezentată în acest top, fiind cu mult mai puternic din punct de vedere grafic ca procesoarele cu o placă video integrată.

Modelul Vostro 3888 MT este echipat cu un procesor fabricat de cei de la Intel. Modelul Intel Core i7 10700F are o capacitate de a prelucra o cantitate mare de date iar, în tandem cu cei 8 GB de memorie Ram, va fi și mai puternic. Placa video dedicată Nvidia GeForce GT730 are o memorie grafică de 2 GB și lucrează pe baza DDR5, caracteristici cât se poate de potrivite cerințelor tale.

Avantaje

 • Vei putea moderniza calculatorul pe măsura creșterii bugetului tău
 • Design compact și minimalist
 • Conexiuni rapide cu orice tip de monitoare

Dezavantaje

 • Un preț destul de mare
 • Nu dispune de o unitate optică

Vezi prețul

Fujitsu ESPRIMO P5010

 

Este un calculator ce, deși are un preț mai mic ca alegerea de top din acest articol, poate da dovadă de o putere asemănătoare. Modelul Fujitsu Esprimo P5010 este alegerea perfectă pentru cei ce doresc să ruleze Counter Strike la setări maxime dar nu au nevoie de alte jocuri mai trebuincioase și moderne.

Vezi prețul

Acest calculator se va descurca de minune cu toate cerințele pe care le vei avea, de aceea, prețul ce variază între 3500 și 4000 de lei este perfect argumentabil. Un avantaj extrem de mare al acestui PC este garanția ce îți va permite să repari, în caz de urgență, orice piesă a acestuia.

Vezi și: Cel mai bun PC până la 3000 Lei

De asemenea, PC-ul furnizat de cei de la Fujitsu are un Windows 10 preinstalat, ceea ce te va scăpa de o mulțime de probleme ce includ instalarea, activarea și testarea tuturor componentelor montate.

Calculatorul este echipat cu un procesor marca Intel. Modelul Intel Core i5 10400 este perfect pentru a rula majoritatea setărilor de Counter Strike, iar placa video integrată Intel UHD Graphics 630 este destul de puternicî pentru a procesa o cantitate mare de date grafice. Acest procesor lucrează în tandem cu 8 GB de memorie Ram de tip DDR4, cât despre memoria internă, calculatorul este echipat cu un SSD de tip M.2 PCIe cu o capacitate de 512 GB.

Avantaje

 • Placă video integrată destul de puternică
 • Mouse și tastatură incluse
 • Carcasă încăpătoare și ușor de răcit

Dezavantaje

 • Lipsește placa video dedicată
 • Sursă de numai 280 de W

Vezi prețul

Dell OptiPlex 3080 MT

Acest calculator este o variantă ce îți va permite să rulezi Counter Strike la setări medii sau chiar înalte la un preț cât se poate de redus. Modelul Optilex 3080 MT furnizat de cei de la Dell are capacitatea, la un preț destul de redus, să îți dea posibilitatea să savurezi procesul de gaming la un framerate decent, acesta însă fiind maximul lui.

Vezi prețul

Modelul celor de la Dell este echipat cu un procesor decent marca Intel. Modelul Intel Core i3 10100 este destul de puternic, capacitatea acestuia este însă folosită la maxim pentru a rula CS:GO, ceea ce înseamnă că alte jocuri nu vor putea fi rulate pe acest PC. Procesorul va lucra în tandem cu 8GB de memorie Ram cu o frecvență de 2666 MHz iar memoria internă va fi asigurată de un SSD cu o capacitate de 256 de GB.

Avantaje

 • Periferice incluse
 • Placă de sunet integrată High Definition Audio
 • Capacitate Ram suportată de 64 de Gb

Dezavantaje

 • Poate fi gălăgios uneori

Vezi prețul

Interlink Games Professional

Raportul calitate preț, sau în cazul nostru, mai bine spus, putere preț, al acestui calculator este extrem de bun. Modelul Games Professional fabricat de cei de la Interlink este varianta cea mai bună pentru prețul acestuia. La o valoare ce variază între 2250 și 2750 de lei, acest calculator te va ajuta să rulezi cu mult confort Counter Strike: Global Offensive,

Vezi prețul

Deși nu este la fel de puternic ca modelele descrise mai sus, acest calculator își va îndeplini cerințele la 100%, lucru pe care pot să-l garantez. Trebuie să fim realiști, acesta nu va putea oferi un framerate de peste 40-50 de FPS la setări înalte, ceea ce nu te va încurca însă să îl folosești la setări medii pentru a obține framerate-ul dorit.

Modelul celor de la Interlik este echipat cu un procesor marca Intel. Modelul Intel Core i5 3470 este pus în funcțiune în tandem cu 8Gb de memorie Ram tip DDR3. Calculatorul este echipat cu un HDD și vă permite să citiți și scrieți DVD-uri datorită unității optice montate. Cel mai plăcut lucru în acest calculator este placa video dedicată. Modelul GeForce GT 1030 este pe departe cel mai puternic model al celor de la MSI, ceea ce nu o încurcă să fie în stare să proceseze cu succes datele grafice trebuincioase jocului.

Avantaje

 • Placă video dedicată
 • Design ingenios
 • Greutate de numai 8.5 kilograme

Dezavantaje

 • Memorie Ram veche

Vezi prețul

Asus ExpertCenter D3

Ultimul calculator din acest top, modelul ExpertCenter D3 furnizat de cei de a Asus are o capacitate destul de mare pentru prețul acestuia. PC-ul poate fi găsit la un preț ce variază între 1800 și 2200 de lei, ceea ce înseamnă că este cel mai ieftin calculator ce poate rula Counter Strike la o viteză decentă.

Vezi prețul

Acest calculator nu are capacitatea pe care o au alte calculatoare din acest top, ceea ce înseamnă că, dacă achiziționezi acest model, vei fi nevoit să joci la un nivel scăzut al graficii sau să suferi de lipsa framerate-ului dorit. La setări medii acest PC va fi capabil să arate circa 40 de FPS, un rezultat destul de decent pentru prețul său atât de mic.

Acesta nu dispune de cele mai puternice componente disponibile pe piață, ceea ce nu îl face mai prejos decât celelalte calculatoare. Procesorul Intel Core i3 10100 echipat cu o placă video integrată Intel UHD Graphics 630 este un component destul de puternic pentru cerințele prezentate, iar în tandem cu memoria Ram de tip DDR4 în valoare de 8GB, acesta va procesa cantități mari de date relativ ușor. Memoria internă este asigurată de un SSD cu o capacitate de 256 de GB și o viteză destul de mare.

Avantaje

 • SSD încăpător
 • Memorie Ram de tip DDR4
 • Preț accesibil

Dezavantaje

 • Lipsa unei plăci video dedicate

Vezi prețul

Ce variante mai ai?

Dacă nu vrei să cumperi un calculator prebuilt, vei avea dreptate. O variantă mai bună pentru cei ce doresc să economisească ceva bani este asamblarea unui calculator propriu, variantă ce, pe lângă faptul că va fi mai ieftină, va fi și mai puternică din punct de vedere a capacității de prelucrare a datelor grafice a calculatorului.

În cazul în care faci parte din acești oameni, poți vizita compartimentul nostru cu configurații de PC-uri de gaming, acolo vei găsi variante pentru orice buget posibil.

De asemenea, dacă vrei să te ocupi de tot singur, un sfat bun ar fi să cauți componente cu o compatibilitate ridicată și să dai prioritate plăcii video deoarece aceasta este responsabilă de cât de puternic va fi calculatorul tău în materia jocurilor video și a tuturor sarcinilor ce țin de prelucrarea datelor grafice.

Concluzia

Nu este atât de greu să găsești un calculator ce va putea rula un joc atât de simplu cum este Counter Strike. Datorită popularității acestuia însă, o mulțime de oameni vor să își achiziționeze un calculator ce ar fi capabil să ruleze acest joc, marea majoritate a acestora fiind cât se poate de neinformați în materie de componentele unui calculator sau puterea acestora. De aceea am decis să îi ajutăm prin intermediul acestui articol și considerăm că ne-a reușit la o rată de 100%.

Toate aceste produse au fost testate și aprobate de specialiștii noștri, de aceea, dacă plănuiți să achiziționați vreun calculator, o puteți face fără griji. 

Andrei Cebotari

Sunt un gamer cu o experiență de peste 15 ani. Am construit peste 30 calculatoare de gaming pentru mine ,dar și pentru prietenii mei, am schimbat câteva sute de componente de Pc și sunt, în prezent, proprietarul unui calculator de ultimă generație