Cel mai bun laptop pentru școală online

Postat de

Andrei Cebotari
ianuarie 4, 2022
218 Vizualizări
Recomandat de PCFactory

ASUS ZenBook 14

 • Procesor: Intel® i7 1165G7
 • Ram: DDR4 16 GB
 • Memorie: SSD 512 GB

Cel mai bun preț

HP 250 G8

 • Procesor: Intel i5 1035G1
 • Capacitate memorie: 8 GB
 • Capacitate SSD: 256 GB

Cel mai puternic

Dell Vostro 5502

 • Procesor: Intel® i5 1135G7
 • Capacitate memorie: 8 GB

În ultima vreme, din cauza carantinei și a altor măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei, majoritatea școlilor au trecut la un sistem de învățământ la distanță, ceea ce înseamnă că toți elevii au nevoie de un dispozitiv de pe care s-ar putea conecta la lecțiile petrecute pe oricare dintre multele platforme de ședințe online. Deși există diferite telefoane și tablete care ar putea, în teorie, să formeze o conexiune destul de puternică pentru ca copilul să poată vedea materialele partajate de profesor și a auzi explicațiile acestuia în timp ce camera va lucra non-stop, o alegere mai bună ar fi un laptop.

Este evident faptul că nu toți oamenii au posibilitatea să achiziționeze cel mai scump și performant calculator numai pentru învățământul online, de aceea echipa geekbrain.ro a elaborat un top 6 cele mai bune laptopuri pentru școală online pentru ca fiecare părinte sau copil să poată alege varianta perfectă pentru situația în care se află. De asemenea, pentru cei ce nu vor găsi variantele propuse de noi destul de bune, am elaborat un ghid al cumpărătorului care vă va ajuta să alegeți un laptop perfect pentru lecțiile online.

Top 6 Cele Mai Bune Laptopuri Pentru Școală Online 

ASUS ZenBook 14

ASUS ZenBook 14
Cel mai performant și, prin extensie, cel mai scump laptop din topul prezentat în acest articol. Asus ZenBook 14 este potrivit pentru elevii de gimnaziu sau liceu, elevi care au nevoie de un aparat destul de puternic pentru a rezista cantitatea mare de ore lucrătoare pe zi și, în plus, să fie capabil să îndeplinească gama largă de cerințe. Designul acestuia vă va permite să lucrați cu el atât la pupitru cât și în pat sau în alte locuri mai confortabile datorită masei sale destul de mici și a coeficientului de răcire destul de bun. Deși ventilatoarele acestuia răcesc componentele destul de rapid și eficient, gălăgia nu va fi o problemă datorită construcției extrem de silențioase a acestora.

Vezi prețul

Cât despre performanță, Asus ZenBook 14 nu va întâlni nici o problemă. Procesorul Intel Core i7-1165G7 în tandem cu cei 16 Gb de memorie Ram vor asigura cea mai rapidă prelucrare a datelor pe care ați întâlnit-o. Un alt avantaj al acestui calculator este SSD-ul cu o capacitate de 1 Tb, ceea ce va permite copilului să stocheze o cantitate mare de documente și proiecte pe care trebuie să le îndeplinească acasă. Acest model are o cameră îmbunătățită, ceea ce înseamnă că în timpul apelurilor video vei fi văzut mai clar atât de profesori cât și de colegi și, pe lângă asta, microfonul a devenit mult mai clar și puternic.

Specificații

 • Procesor: Intel® i7 1165G7
 • Ram: DDR4 16 GB
 • Memorie: SSD 512 GB

Avantaje

 • Cameră extrem de clară și performantă
 • Componente de calitate superioară

Dezavantaje

 • Preț destul de mare

Vezi prețul

HP 250 G8

HP 250 G8
Varianta celor de la HP uimește prin mărimea extrem de mare a display-ului și calitatea superioară a acestuia. Cu o mărime de 15.6 inch, acest ecran este perfect pentru conferințele video în care trebuie să citești sau să faci notițe din materialul partajat de profesori care, în unele cazuri, este imposibil de văzut pe ecrane mai mici. Placa video integrată în procesorul celor de la Intel are capacitatea de a prelucra o cantitate mare de date grafice, ceea ce va influența pozitiv asupra calității imaginii afișate pe ecran în timpul lecțiilor.

Vezi prețul

Performanța acestui calculator este la un nivel destul de înalt. HP 250 G8 este echipat cu un procesor marca Intel. Modelul Intel Core i5-1035G1 în cupă cu cei 8 Gb de memorie de tip DDR4 vor asigura o viteză destul de înaltă și lipsa totală de întârzieri. Calculatorul are sistemul de operare Windows 10 preinstalat, ceea ce înseamnă că nu va trebui să cheltuiți timp și bani pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de operare după ce ați cumpărat calculatorul. În calitate de sistem de stocare calculatorul deține un SSD de 256 de Gb.

Specificații

 • Procesor: Intel i5 1035G1
 • Capacitate memorie: 8 GB
 • Capacitate SSD: 256 GB

Avantaje

 • Combinația reușită de componente

Dezavantaje

 • Capacitate destul de mica a SSD-ului

Vezi prețul

Dell Vostro 5502

Dell Vostro 5502

Laptopul cu un echilibru perfect dintre productivitate și autonomia bateriei. Datorită noilor tehnologii ExpressCharge, modelul Dell Vostro 5502 poate fi încărcat de la 0 % până la 80% în doar 50 de minute. Un alt avantaj care sporește confortul cu care veți lucra la acest calculator este senzorul ce detectează deschiderea laptopului și, chiar dacă acesta este complet oprit, îl pornește pentru a fi gata de lucru. Siguranța este asigurată de cititorul de amprente care, în tandem cu Windows Hello, vă va permite să țineți toate datele voastre departe de ochi străini. Pe lângă asta, sistemul Dell Mobile Connect îți va permite să conectezi fără mari probleme un telefon Android sau IOS pentru a transmite documente sau alte date cu ușurință.

Vezi prețul

Cel mai mare avantaj al acestui calculator este sistemul ce vă deschide un nou nivel de videoconferințe. Camera care filmează în FullHD vă va oferi o imagine cât se poate de clară și, în tandem cu sistemul Waves MaxxAudio Pro care poate oferi o reglare precisă a sunetului, anularea ecoului sau a zgomotului înconjurător, îți va oferi o experiență de neuitat în acest domeniu. Cu ajutorul software-ului SmartByte, toate aplicațiile de videoconferință au prioritate, ceea ce înseamnă că dacă te afli la o lecție online, calculatorul va îndrepta majoritatea puterii sale spre a menține calitatea audio și video la un nivel înalt.

Specificații

 • Procesor: Intel® i5 1135G7
 • Capacitate memorie: 8 GB

Avantaje

 • Calitate ideală a sunetului și videoului în timpul conferințelor
 • Siguranță maximă asigurată de cititorul de amprente

Dezavantaje

 • Display cam mic pentru confort maxim

Vezi prețul

Lenovo IdeaPad 3

Lenovo IdeaPad 3
Modelul IdeaPad 3, prezentat de cei de la Lenovo în anul 2020, este varianta perfectă pentru cei ce nu dețin un buget destul de mare pentru a cumpăra un laptop mai performant sau cu niște componente mai puternice. Deși acesta poate fi găsit la un preț în jur de numai 2500 de lei, Lenovo IdeaPad 3 este un laptop destul de calitativ și inovativ pentru a suporta majoritatea cerințelor furnizate de elevii ce i-au parte la lecțiilor online. Cu o autonomie de peste 5 ore, acest calculator este perfect în cazul în care nu este posibilă conectarea la sursa de alimentare în timpul orelor.

Vezi prețul

Acest calculator este echipat cu un procesor marca AMD, companie care, în ultimul timp, începe să câștige din ce în ce mai multă încredere printre amatorii de componente de calculator. Modelul Ryzen 5 3500U, în tandem cu cei 8 Gb de memorie Ram de tip DDR4, poate dezvolta o frecvență maximă de 3.7 GHz iar frecvența normală la care lucrează acesta este de 2.1 GHz. Calculatorul este echipat cu un SSD de numai 128 de Gb, ceea ce înseamnă că este posibil să fie nevoie de un sistem de stocare exterior cum ar fi un HDD de 1 Tb sau chiar un SSD cu o capacitate de stocare mai mare ca cel original.

Specificații

 • Procesor: AMD Ryzen 5
 • Ram: 8 GB
 • Memorie: SSD 512 GB

Avantaje

 • Un procesor puternic și de generație nouă
 • Destul de inovativ

Dezavantaje

 • Spațiu de stocare puțin

Vezi prețul

ASUS Vivobook 15

ASUS Vivobook 15

Greutatea acestui calculator este de numai 1.7 Kg, ceea ce înseamnă că, pe lângă orele online, acest calculator poate face naveta la școală și înapoi acasă fără mari probleme în cazul în care vei avea nevoie de un laptop în timpul orelor cu prezență fizică. Pe lângă asta, acesta poate fi folosit în aproape orice loc public datorită sistemului de securitate extrem de simplu și, în același timp, extrem de folositor. Securitatea datelor tale este asigurată de autentificarea cu ajutorul unui scaner a amprentei, ceea ce va preveni în totalitate accesul oricărui intrus la datele tale. Display-ul FullHD dotat cu tehnologia OLED va asigura un afișaj cât se poate de clar și plăcut vederii.

Vezi prețul

Dacă vrei să îmbini conferințele video cu tastarea a unor cantități enorme de documente, esee și proiecte, acest calculator este perfect pentru tine. Tehnologia de ultimă generație a fabricării tastaturilor a fost implementată în Asus Vivobook 15 pentru a asigura o experiență de tastare perfectă. Cursa de 1.44 mm a tastelor și prezența iluminării cu câteva regimuri te vor face să vrei să folosești cât mai mult acestă tastatură. Un alt avantaj al acesteia este că are o dimensiune completă, ceea ce înseamnă că are toate tastele de care vei avea nevoie în orice situație posibilă. Procesorul AMD Ryzen 5 5500U în tandem cu placa video integrată AMD Radeon Graphics vor asigura prelucrarea tuturor datelor tale, grafice și nu numai, cu o viteză extrem de mare.

Specificații

 • Procesor: AMD Ryzen 5
 • Ram: 8 GB
 • Memorie: SSD 512 GB

Avantaje

 • Display FullHD cu tehnologia OLED
 • Tastatură perfectă pentru scrierea articolelor și a diferitor documente

Vezi prețul

Acer Swift 3

Acer Swift 3
Cel mai ieftin laptop din topul nostru, Acer Swift 3 nu este însă și cel mai prost calculator pe care îl poți achiziționa. Acesta este dotat cu un procesor marca Intel. Modelul Intel Core i3-1115G4 în tandem cu cei 8 Gb de memorie Ram cu care este dotat calculatorul este în stare să prelucreze o cantitate destul de mare de date într-o perioadă restrânsă de timp. Procesorul grafic integrat Intel UHD Graphics cu cei 8192 de Mb de memorie grafică este în stare să mențină o calitate înaltă a imaginii afișate pe ecranul de 14 inch al acestui laptop.

Vezi prețul

În calitate de sistem de sotcare este folosit un SSD cu o capacitate de 512 Gb, o capacitate mai mare ca a concurenților de mai sus. Pe lângă toate aceste caracteristici, calculatorul este dotat cu o cameră WEB ce poate filma în HD și difuzoare stereo ce ar trebui să ofere o calitate a sunetului destul de înaltă pentru a putea auzi toate instrucțiunile profesorului și răspunsurile colegilor de clasă. Touchpad-ul este de asemenea destul de inovativ pentru a susține gesturile de atingeri multiple cu care poate fi controlat mai eficient și rapid sistemul de operare Windows.

Specificații

 • Procesor: Intel® i3 1115G4
 • Ram: DDR4 8 GB
 • Memorie: SSD 512 GB

Avantaje

 • Destul de puternic pentru a participa la conferințe video
 • Autonomie de peste 10 ore

Dezavantaje

 • Nu are un sistem de operare preinstalat

Vezi prețul

Cum Să Alegi Cel Mai Bun Laptop Pentru Școală Online?

Dacă, din unele sau altele considerente, nu ești mulțumit de variantele pe care ți le-am oferit în topul de mai sus sau vrei doar să știi după ce criterii am ales calculatoarele de mai sus, trebuie să citești acest ghid al cumpărătorului pentru a afla mai multe. Sfaturile de mai jos reies din experiența echipei noastre și din toate greșelile pe care le-am făcut până a ne forma o părere destul de corectă pentru a fi afișată online .

Procesorul

În cazul în care achiziționați calculatorul pentru un elev, trebuie să realizați faptul că studiile online nu se rezumă numai la conferințele video și atât. În timpul orelor online majoritatea notițelor, evaluărilor și proiectelor sunt realizate la calculator, de aceea laptopul pe care îl achiziționați trebuie să aibă un procesor destul de puternic pentru a suporta toate cerințele care i se pun în față și a le îndeplini destul de rapid și efectiv. Procesoarele perfecte pentru aceste cerințe sunt modelele i5 și Ryzen 5 de la Intel și AMD. Dacă aveți un buget mai mare puteți opta pentru variantele mai puternice – i7 și Ryzen 7 respectiv.

Placă video

Dacă calculatorul pe care îl veți cumpăra este destinat exclusiv orelor online, placa video poate fi una integrată. Acest tip de plăci video sunt mai ieftine și nu au o capacitate de prelucrare a datelor grafice la fel de mare ca plăcile video dedicate, sunt însă perfecte pentru a afișa minimul de informație necesar elevilor pentru conferințele video și taparea documentelor.

Tastatura

Cum am menționat și mai sus, în timpul orelor online elevul este obligat să tapeze destul de mult, de aceea, înainte de achiziționa un laptop, fii sigur că tastatura este destinată tapării îndelungate. Majoritatea laptopurilor moderne au o tastatură destul de confortabilă, sunt însă modele ale căror tastatură te vor uimi și, dacă bugetul îți permite, trebuie să alegi anume acele modele pentru un confort maxim în timpul orelor și după finisarea acestora.

Display

Reieșind din cantitate de timp pe care va trebuie să îl petreacă copilul în fața calculatorului, ecranul este o parte extrem de importantă pe care nu trebuie să o neglijezi. Cu cât mai modern și inovativ este laptopul, cu atât mai puțin nociv va fi ecranul acestuia pentru vederea copilului tău. Caută de asemenea un laptop care va avea un ecran cu culori echilibrate și o rezoluție cât se poate de mare.

Concluzie

Alegerea unui calculator este mereu un proces destul de anevoios și greu, alegerea unui calculator pentru ore online este însă și mai greu. În acest articol echipa noastră ți-a oferit un top de cele mai bune 6 laptopuri pentru ore online pentru a trece peste toate căutările și pierderile de nervi și a alege un calculator perfect. 

Andrei Cebotari

Sunt un gamer cu o experiență de peste 15 ani. Am construit peste 30 calculatoare de gaming pentru mine ,dar și pentru prietenii mei, am schimbat câteva sute de componente de Pc și sunt, în prezent, proprietarul unui calculator de ultimă generație