Cel mai bun laptop pentru conferințe Zoom

Postat de

Andrei Cebotari
ianuarie 5, 2022
225 Vizualizări
Recomandat de PCFactory

ASUS VivoBook Pro 14

 • Procesor: Intel® i7 1165G7
 • Ram: DDR4 16 GB
 • Memorie: SSD 1 GB

Cel mai bun preț

Lenovo ThinkPad E14 Gen 2

 • Procesor: Intel® i5-1135G7
 • Ram: DDR4 16 GB
 • Memorie: SSD 512 GB

Cel mai puternic

MacBook Air 13 (2020)

 • Procesor: Apple M1
 • Ram: 8 GB
 • Memorie: SSD 256 GB

În ultimul timp conferințele online devin din ce în ce mai populare atât în companiile mari cât și în cele mai mici. Nu cred că există vreun om care nu a reușit să se îndrăgostească de modul de lucru de acasă și de conferințele Zoom, Meet sau Teams. Acest sistem de lucru este cu mult mai comod și practic decât cel tradițional, de aceea, echipa geekbrain.ro a decis să elaboreze un top 3 cele mai bune laptopuri pentru conferințe Zoom pentru cei ce au nevoie de un calculator pentru a rămâne la cu toate schimbările din companie.

Pe lângă lista de cele mai bune calculatoare pentru conferințele Zoom vei găsi în acest articol un scurt ghid al cumpărătorului pentru ca, dacă nu îți plac variantele propuse de echipa noastră, să fii capabil să îți alegi un calculator pe placul tău din multitudinea de variante de pe piață.

Top 3 Cele Mai Bune Laptopuri Pentru Conferințe Zoom  

ASUS VivoBook Pro 14

ASUS VivoBook Pro 14
Cel mai mare avantaj al acestui model produs de compania taiwaneză Asus este ecranul OLED care, datorită minimizării nivelului de lumină albastră, minimizează dăunarea ochilor cu circa 70 %, mărește calitatea somnului și îți protejează integral ochii în timpul lucrului sau a conferințelor video. Pe lângă ecran, calitatea întregii carcase este la un nivel foarte înalt. Cu o greutate de numai 1.4 kilograme datorită materialelor de calitate superioară folosite la fabricarea acestor calculatoare, modelul VivoBook Pro 14 este perfect nu doar pentru conferințe video ci și pentru călătorii sau simple navete lucru-casă.

Vezi prețul

Datorită faptului că noul VivoBook Pro 14 este echipat cu WiFi 6 și îmbunătățit de tehnologia Asus WiFi Master, calitatea conexiunii dintre calculator și rețeaua de WiFi este practic perfectă, ceea ce înseamnă că nu vei întâlni nici o problemă la transmiterea unor fișiere mari sau conectarea la conferințe video. Fiind echipat cu un procesor Intel Core i7-11370H care, în tandem cu cei 16Gb de memorie Ram tip DDR4, calculatorul VivoBook Pro 14 va avea o capacitate extrem de mare de prelucrare a datelor. În plus, acesta este dotat cu o placă video dedicată, nVidia GeForce GTX 1650 cu o capacitate de memorie grafică de 4 GB, ceea ce înseamnă că nu vei întâlni nici o problemă la prelucrarea datelor grafice.

Specificații

 • Procesor: Intel® i7 1165G7
 • Ram: DDR4 16 GB
 • Memorie: SSD 1 GB

Lenovo ThinkPad E14 Gen 2

Lenovo ThinkPad E14 Gen 2

Cea mai plăcută funcție a acestui laptop este anularea zgomotului bazată pe inteligența artificială a microfonului incorporat în carcasa calculatorului. Această funcție constă în analizarea tuturor sunetelor captate de microfon și eliminarea tuturor surselor de zgomot în afară de vocea ta, ceea ce va permite colegilor tăi să te audă cât se poate de clar în orice împrejurări-acasă, în cafenea sau oficiu. De asemenea, display-ul Lenovo ThinkPad E14 poate reduce nivelul de lumină albastră pentru a economisi bateria și a scade riscul de dăunare a vederii în urma expunerii îndelungate la lumina calculatorului. Difuzoarele produse de renumita companie Harman Kardon în tandem cu tehnologia Dolby Audio îți va permite să auzi ideal chiar și cele mai încete voci din conferința ta, nemaivorbind de muzica sau filme.

Vezi prețul

Modelul celor de la Lenovo este echipat cu un procesorul Intel Core i5-1135G7 care lucrează în tandem cu 16 Gb de memorie Ram de tip DDR4. În calitate de sistem de stocare laptopul este echipat cu un SSD cu o capacitate de 512 GB și o interfață tip PCI Express. Placa video este de tip integrată și este construită pe baza chipset-ului Intel Iris Xe, fiind destul de puternică pentru a permite posesorului calculatorului să vizioneze video în 4k fără nici o problemă.

Specificații

 • Procesor: Intel® i5-1135G7
 • Ram: DDR4 16 GB
 • Memorie: SSD 512 GB

MacBook Air 13 (2020)

În comparație cu celelalte calculatoare din această categorie de preț, MacBook Air 13 este puțin mai slab și nu are componente la fel de puternice ca celelalte calculatoare. Întrebarea logică pe care fiecare dintre voi mi-o veți pune este ”De ce să cumpăr un MacBook dacă este mai slab ca celelalte calculatoare?”. Răspunsul nu este la fel de evident ca și întrebarea. Cumpărând un MacBook nu plătești pentru putere sau viteză cosmică, cumpărând un calculator de la Apple plătești pentru confortul maxim de care poți beneficia folosind fiecare dintre toate aplicațiile și funcțiile acestui calculator. Pe lângă hardware mai este și software iar software-ul Apple este cu un cap mai sus ca restul sistemelor de operare existente.

Vezi prețul

Fiind fabricat complet din aluminiu acest calculator este foarte ușor și portabil. Un alt mare avantaj al metalului ca material principal de producere a unui laptop este capacitatea acestuia de a răci extrem de eficient toate componentele laptopului, de aceea, MacBook-ul tău nu se va încălzi practic niciodată. Camera FaceTime și sistemul de difuzoare în tandem cu microfonul ultra calitativ îți vor permite să participi la toate conferințele cu un plus de confort și încredere în aparatul tău. Cipul de securitate Apple T2 îți va păstra toate datele, începând cu amprenta Touch ID până la documente și notițe, în completă siguranță atât față de pericole exterioare cât și interioare.

Specificații

 • Procesor: Apple M1
 • Ram: 8 GB
 • Memorie: SSD 256 GB

Cum să alegi cel mai bun laptop pentru conferințe Zoom?

Există mai multe aspecte a unui calculator perfect pentru conferințe, atât video cât și audio, și majoritatea oamenilor nu știu despre aceste aspecte și aleg laptopuri nepotrivite pentru asemenea cerințe. De obicei, pe lângă participarea la ședințe online, persoanele ce achiziționează calculatoarele mai au și alte cerințe de îndeplinit însă calculatoarele nu fac față acelor cerințe, de aceea, pentru ca tu să nu nimerești în asemenea situații, am elaborat un ghid al cumpărătorului care te va ajuta să alegi cel mai bun calculator pentru tine.   

Procesorul

Unul dintre cele mai importante componente a unui calculator este procesorul. Acest component, indiferent de țelul achiziționării unui calculator, trebuie ales cu atenție și grijă. În cazul laptopului pentru conferințe video nu ai nevoie de un procesor foarte puternic, va fi de ajuns unul cu o putere medie. Un exemplu perfect de asemenea procesoare este modelul Intel Core i5 care poate îndeplini toate cerințele unui laptop de oficiu, inclusiv cerințele conferințelor video.

Tastatura

Este evident faptul că, pe lângă conferințe video și audio, calculatorul achiziționat va îndeplini și alte cerințe, de aceea o tastatură bună este ceea ce trebuie să cauți mereu. Dacă nu vei alege tastatura destul de bine îți va fi extrem de greu să lucrezi la calculator și te vei obișnui extrem de greu cu aceasta, de aceea, înainte de a achiziționa un laptop, citește cât mai multe recenzii despre tastatura acestuia și, dacă ai această posibilitate, poți chiar să mergi la un magazin de tehnică și să o încerci, nu vrei regreta.

Camera video și microfonul

Cele mai importante componente pentru un calculator destinate conferințelor video sunt microfonul și camera video. Dacă nu vrei să cumperi o cameră video și un microfon adăugător pentru un calculator care ori nu are aceste componente ori le are dar calitatea acestora lasă de dorit, trebuie să fii extrem de atent când faci achiziția. Calitatea HD la cameră va fi destul de bună pentru a participa la conferințe video fără mari probleme, dacă însă găsești un laptop cu o cameră ce poate filma în FullHD, este o variantă mai bună. Cât despre microfon, acesta trebuie să fie destul de puternic pentru a capta toate cuvintele pe care le vei rosti și, în plus, trebuie să fie echipat cu un sistem ce ar filtra în ideal toate zgomotele în afară de vocea ta pentru ca să te poți face cât se poate de auzit.

Andrei Cebotari

Sunt un gamer cu o experiență de peste 15 ani. Am construit peste 30 calculatoare de gaming pentru mine ,dar și pentru prietenii mei, am schimbat câteva sute de componente de Pc și sunt, în prezent, proprietarul unui calculator de ultimă generație